wie hoe wat blok home
blok nieuws
blok contact
blok boek bestellen
blok zelf uitgeven
blok publicaties

Magazine Uit in Tiel in een nieuw jasje

Juni 2020

uit in tiel

(Foto: Fotograaf Liesbeth Wattimury)

Het gratis magazine Uit in Tiel heeft dit jaar een frisse en fruitige metamorfose ondergaan. De vormgeving is vernieuwd en er is dit jaar meer ruimte voor interviews en achtergrondverhalen. Het eerste exemplaar van Uit in Tiel werd woensdag 10 juni door uitgever Marie-Jan Ousen van emjee uitgevers overhandigd aan burgemeester Hans Beenakker bij Oike’s kersenkraam in Tiel. ,,Flipje, fruit, historie en een gezellige binnenstad, in Tiel vind je het allemaal”, zegt burgemeester Beenakker. “Het magazine Uit in Tiel geeft je alvast een voorproefje.”

Het magazine laat zien wat Tiel allemaal te bieden heeft. Van toeristische tips in de stad en omgeving tot evenementen, winkels, horeca en praktische gegevens. Het mooi vormgegeven en kleurrijke magazine is niet alleen een uitstekende gids voor toeristen maar ook interessant voor de inwoners van Tiel. “Juist nu het coronavirus iedereen in zijn greep houdt, verrast het magazine inwoners met veel leuke tips en wetenswaardigheden over hun stad”, zegt uitgever Marie-Jan Ousen. “Daarnaast wil Uit in Tiel voor lokale bedrijven een platform zijn om zich te presenteren.”

Het magazine komt een keer per jaar uit en is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar bij Zinder, bij diverse winkels en restaurants in de binnenstad, campings en het stadhuis. Op uitintiel.nl is de digitale versie van het magazine te vinden. Op de website staat ook de meest actuele informatie over het doorgaan van evenementen.


Nieuwste publicatie emjee|uitgevers;

van boerenknecht tot president - Jan de Boer

Varik - 26 november 2019
"Afgelopen zomer mocht ik, Marie-Jan Ousen, het boek “van boerenknecht tot president” vormgeven. Jan de Boer, burgemeester van de gemeente Buren, heeft onderzoek gedaan en een boek geschreven over een boer die in 1631 Nederland verruilde voor Amerika.

Jan is voor het boek onder andere in Amerika geweest en heeft daar veel origineel beeldmateriaal gemaakt. Verder heeft hij zelf veel beeld gemaakt in Nederland. Daarnaast zijn er veel historische documenten en historisch beelden uit diverse musea. Kortom heel veel beeld. Ook heeft zijn onderzoek veel historische wetenswaardigheden opgeleverd die hij graag wil delen met de lezers.

De uitdaging voor mij was om de vele beelden, de lopende teksten en interessante neventeksten tot een geheel te maken. Voor mij staat altijd voorop dat een boek plezierig moet zijn om te lezen en in te kijken.

We hebben samen opgetrokken tijdens het maken van het boek - Jan nog hier en daar bijschaven aan een zin en ik binnen de opmaak kijken naar nog andere mogelijkheden. Nu het boek klaar is zijn we beide blij met het resultaat. Met trots is op 20 november het boek aan de lezers getoond. Met heel veel plezier kijk ik terug op dit project."

emjee home

verschenen: 20 november 2019

van boerenknecht tot president - Jan de Boer

1606 – In het graafschap Buren, midden in de Betuwe, wordt de boerenzoon Cornelis Maessen geboren tijdens een roerige periode in onze geschiedenis. Aan het begin van de Gouden Eeuw is de Republiek in oorlog en het graafschap ligt in het frontgebied. Plunderingen en overstromingen zijn aan de orde van de dag met ziekte en armoede tot gevolg. De jonge Cornelis komt als economisch vluchteling in Amsterdam terecht en tekent een contract als boerenknecht in Nieuw-Nederland, Amerika. Hij wordt daar de stamvader van de Van Buren familie. In de zesde generatie wordt Martin van Buren geboren en hij wordt de achtste president van de Verenigde Staten, exact tweehonderd jaar nadat Cornelis Maessen definitief vaste voet op Amerikaanse bodem zette. Dit boek volgt de twee hoofdpersonen en de boeiende tijd waarin zij leefden. Met name de ontstaansgeschiedenis van beide landen komt uitgebreid aan bod.

 

The farmhand and the president – Jan de Boer

1606 – In the county Buren, in the heart of the Dutch region called Betuwe, Cornelis Maessen is born as a farmer’s son. The continent and the Netherlands are in turmoil. This being the start of the Golden Age of Dutch oversea trade and colonialism, the young republic of the Netherlands  is at war. And it rages in the county Buren too. Ransacking and floods are common, causing widespread disease and poverty. Young Cornelis flees poverty and seeks employment in Amsterdam, where he signs a contract to become a farmhand in New Netherland, America. Unbeknowing, he will be the founding father of the Van Buren family. Six generations later Martin van Buren is born, who will become the eighth president of the United States. Van Buren is sworn in exactly two hundred years after Cornelis Maessen set foot on American soil for good. This book recounts the stories of Cornelis and Martin,  living in captivating times, the genesis of the two nations being widely covered.

Nieuwsgierig?

Denkt u dat wij iets kunnen betekenen voor uw organisatie of bedrijf?
Of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen?

Graag nodigen wij u uit voor een kop koffie of thee in het mooie Varik.