Skip to main content
wie hoe wat blok home
blok nieuws
blok contact
blok boek bestellen
blok zelf uitgeven
blok publicaties
emjee uitgevers | Kersenboekje

Titel: Betuwse Beloften
Auteur: Marie-Jan Ousen
Bladzijden: 128
Formaat: 20 x 23 cm
ISBN: 978 94 90329 05 1
Losbladig in multomap: € 17,50


Betuwse Beloften

Dit receptenboek is een samenstelling van eigen recepten en recepten gekregen van familie, vrienden en vriendinnen. Deze recepten heb ik de afgelopen jaren verzameld. 

Ik ben opgegroeid op een Betuwse boerderij, een gemengd bedrijf met dieren, fruit en granen. Van mijn moeder heb ik het koken met producten van eigen grond met de paplepel ingegeven gekregen. Door haar leerschool ben ik in staat geweest dit boekje samen te stellen. Dit receptenboek is dan ook een eerbetoon aan mijn moeder. Naast heel oude recepten staan er ook eigentijdse recepten in. Ik wil deze heerlijke recepten met fruit graag met anderen delen. 

Alle recepten zijn gebaseerd op het fruit, waar de Betuwe om bekend staat. De recepten zijn over het algemeen vrij eenvoudig te maken en de ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar. In de recepten is zoveel mogelijk aangegeven voor hoeveel personen het gerecht bestemd is. 

Bij recepten met fruit wordt al snel gedacht aan toetjes, taarten en andere zoete lekkernijen, maar er zijn ook heerlijke hartige gerechten met fruit. 

Vers fruit van het seizoen is natuurlijk het lekkerst. In de meeste recepten wordt dan ook uitgegaan van verse vruchten. Echter, bij een aantal recepten kunnen de verse vruchten door diepvriesvruchten of vruchten uit blik vervangen worden. 

Het losbladige systeem nodigt uit om dit receptenboek uit te breiden met uw eigen knipsels of recepten. 

Nieuwsgierig?

Denkt u dat wij iets kunnen betekenen voor uw organisatie of bedrijf?
Of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen?

Graag nodigen wij u uit voor een kop koffie of thee in het mooie Varik.